Conrad VinkKeurslagerij Elings

Loek en Kees liepen al jaren met onze slagerij mee, ruim voordat ik de zaak in 2017 overnam. Het is voor mij daarom vanzelfsprekend om met hen samen te blijven werken. Ze kennen de slagerij en mij als geen ander en ik vertrouw ze blind. Zo’n zes keer per jaar gaan we met elkaar rond de tafel om de huidige gang van zaken te bespreken. Jaarbegrotingen, personeel, prijzen… alles komt aan bod in de evaluaties. Daarnaast houden we zelf iedere week de brutowinst bij, zodat we precies weten waar we aan toe zijn en daar direct op kunnen sturen. Dankzij de dienstverlening van Werk aan de Winkel creëren we een hoop extra rust in de zaak.

Tommy MondenKeurslagerij Monden

Voordat we samenwerkten met Werk aan de winkel hadden we weinig concrete doelen voor onze slagerij. We deden maar een dotje en zagen vanzelf wel wat ervan kwam. Nu we samenwerken met Werk aan de winkel worden we getriggerd door de cijfers en stellen we veel concretere doelen. We hebben een dashboard waaruit we zelf conclusies kunnen trekken en onze adviseur denkt actief met ons mee. Ook toen wij de zaak van mijn ouders overnamen, hebben ze ons ontzettend goed begeleid. Soms lijkt het wel of je een personal trainer hebt die je continu coacht. En dat is fijn, want ik heb verstand van lekker vlees en niet van boekhouden.

Jeroen van WijkKeurslagerij Van Wijk

Het komt regelmatig voor dat vers-ondernemers geen toegang hebben tot actuele cijfers. Sterker nog, aan het eind van het jaar krijgen ze van hun boekhouder te horen hoe ze het er het afgelopen jaar vanaf hebben gebracht. Dan kan het voorkomen dat men tot de conclusie moet komen dat de brutowinst te laag was. Of dat de personeelskosten te hoog waren of welke andere ontwikkeling die er geweest kan zijn.

Helaas is ingrijpen en bijsturen dan al te laat. Slager Jeroen van Wijk uit Nieuwkoop weet wel beter. Hij wil juist alle inzicht hebben op zijn cijfers. Het optimalieren van het bedrijfsresultaat is voor hem als ondernemer prioriteit.

Jeroen is klant bij Werk aan de Winkel. Dat betekent voor hem dat hij via een overzichtelijk dashboard op weekbasis inzicht heeft op zijn cijfers. Daarnaast heeft hij allerlei tools tot zijn beschikking om periodiek bij te kunnen sturen. Zo wordt er, onder begeleiding van ervaren winkeladviseurs, intensief gekeken naar het prijsbeleid. Door het maken van een scherpe verkoopanalyse kan Jeroen zijn brutowinst bewaken en zijn verkoopbeleid aanpassen.

“Het is voor mij heel fijn werken en ik ben op de hoogte van de ontwikkelingen van mijn cijfers, het hele jaar door”. Jeroen heeft een klein team van Werk aan de Winkel om zich heen. Zij stemmen hun dienstverlening en advies af op de behoefte van de ondernemer.

Werk aan de Winkel klant Van Wijk
Keurslagerij Wit&Wit Werk aan de Winkel

Familie WitKeurslagerij Wit&Wit

Nu hun twee kinderen ook zijn toegetreden tot het bedrijf is Keurslagerij Wit&Wit uit Den Helder uitgegroeid tot een absolute eetwinkel. Heerlijke broodjes, fantastische borrelplanken, maaltijden, toetjes, catering, goed vlees en het lekkerste voor bij de koffie. Het is allemaal te vinden bij Wit&Wit. Het gaat deze ondernemers voor de wind. Het ondernemen gaat niet alleen om druk bezig zijn in de winkel maar ook zeker de bedrijfseconomische ontwikkelingen monitoren en bijsturen daar waar nodig. Het verdienmodel bewaken met de vele disciplines dit het bedrijf uitvoert is van essentieel belang om dit een goed bedrijfsresultaat te kunnen komen.Om die reden heeft familie Wit gekozen om met Werk aan de Winkel te werken. Van loonadministratie, kundige begeleiding, tools tot dashboard alles staat tot hun beschikking. “Het valt niet altijd mee om in de drukte van alle dag de cijfers in de gaten te houden” zegt Gert-jan. Met de begeleiding uit Werk aan de Winkel kijkt een klein team van deskundige mee en dat helpt ons enorm”.

Theo PronkDe Groene Weg

Al ruim 25 jaar maakt Theo Pronk in Rotterdam klanten blij met zijn prachtige producten. Hij verkoopt uitsluitend biologisch vlees en gerelateerde producten en is aangesloten bij de Groeneweg slagerijformule. Theo levert niet alleen aan zijn klanten in de winkel. Er is namelijk binnen het bedrijf van Theo een stevige horecatak. Ook voor Theo en zijn vrouw Mariska zijn de marktbrede ontwikkelingen merkbaar. Gelukkig werken zij met Werk aan de Winkel en kunnen ze met de adviseurs planmatig hun bedrijfsvoering optimaliseren. Denk hierbij aan het bewaken van de actuele brutowinst, personeelskosten omzetontwikkeling en prijsbeleid. Van loonadministratie, kundige begeleiding, tools tot een overzichtelijk dashboard alles staat tot hun beschikking. Met de begeleiding van Werk aan de Winkel kijkt een klein team van deskundige adviseurs mee en dat helpt de ondernemer een vinger aan de pols te houden en richting te bepalen voor korte- en lange termijn.